Kleuradvies

kleuradviesTijdens een kleuradvies met het ColourWay Systeem wordt door middel van de K-test en speciaal hiervoor ontwikkelde zijden analysesjaals vastgesteld of iemand een warme of koele huidondertoon heeft.

De huidondertoon wordt bepaald door drie pigment groeperingen: melanine, caroteen en hemoglobine. Bij ieder mens zijn deze drie pigmenten verschillend in de samenstelling.

Deze samenstelling is genetisch bepaald en vormt zo de individuele huidondertoon. Iemand met een hoog aandeel caroteen heeft een warme huidondertoon en iemand met een hoog aandeel hemoglobine heeft een koele huidondertoon.
Het pigment melanine zorgt voor de diepte van de huidskleur. De huidondertoon van mensen verandert niet, wel wordt met de leeftijd de huid meer transparant.

Kleuradvies in 4 jaargetijde types

Tijdens een kleuradvies wordt bepaald of bij iemand een lente-, zomer-, herfst- of winter kleurenpalet behoort. De klant heeft de mogelijkheid om een ColourWay kleurenpaspoort met het eigen kleurpalet te kopen. Daarop staan een hele rij van nuttige tips voor kleding, make-up, haarkleuren en accessoires vermeld.

Het ColourWay kleurpaspoort van de verschillende seizoentypes bevat 28 kleuren die in de kleurstelling van licht naar donker loopt. Niet alleen de kleur van kleding en make-up, maar ook de kleuren van accessoires dienen te passen bij de natuurlijke pigmenten van huid, haar en ogen.

Dit vormt in zijn geheel een harmonische uitstraling.

De kapper als kleuradviseur

De meeste mensen denken te weten wat de beste kleuren voor hen zijn, maar zijn zich niet bewust van hun persoonlijke kleuren. Dat zijn die kleuren die van nature bij iemand passen en daardoor zowel het uiterlijk als het innerlijk van een persoon versterken.

Mensen zijn vaak onzeker als het om hun uiterlijk gaat. Een feit is dat 80% van de uitstraling wordt bepaald door een goed, modieus kapsel en een passende haarkleur.  De kapper speelt daarbij een belangrijke rol – de klant verwacht immers van zijn kapper zowel qua kapsel als haarkleur een goed advies.

Heeft de klant zelf al een idee over een kleur, dan blijft het zaak toch in overleg met de klant vast te stellen of die zelfbedachte kleur ook inderdaad de “juiste” is. Dan blijft verder de vraag; hoe kan een kapper omgaan met dit eigen kleurgevoel van de klant en hoe kan de kapper helpen bepalen welke haarkleur het beste het kleurtype van de klant K-test logoonderstreept?

Op die vraag hebben wij het antwoord:

Het unieke ColourWay Concept met de K-Test!

contact-ons